lördag 6 april 2013

När kommer våren?

När kommer våren? Ute skiner solen och inifrån kan man lätt tro att våren redan är här. Men än är det många minus på nätterna, isarna är halvmetern tjocka och i morgon ska det komma snö! Men det finns hopp. I mitten av veckan ser det ut som tempraturen kommer hålla sig över nollan även på nätterna. Då kan det gå undan. Lägger upp lite vårbilder från förra helgen för att hålla hoppet uppe.



  
 

På fiske fronten har det var väldigt lugnt på sistone. Senast var Gotland för tre veckor sedan som kan sammanfattas som kallt vansinne. Tempraturen visade minus 20 påväg till stugan och orkade knappt upp till nollan på dagtid. Fisket hade varit ok veckan innan men dog ut helt och hållet i och med kallraset. Inga fiskar fångades men det var ändå harmoniskt att vandra omkring på kusten och kasta fluga. Gotland var väldigt vackert i vinterskrud och sällskapet kan man inte klaga på.
Marcus Zetterblads bild av mig.




En gädda på cirka åtta kg var helgens enda riktiga fiskekontakt. Denna hittade vi stående på gruntvatten. Dock behagade den inte att hugga


Nu får våren skynda sig. Jag längtar efter gäddfiske i öppet vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar